Kto powiedział, że na śniadanie nie można kawy i ciasta czekoladowego…? 😀 🥜🍮
Polecam jednak takie śniadanie w zdrowej wersji 😉
Kawa cykoriowa, rzecz jasna 🙂
A co do ciasta, to wczoraj udało mi się upiec puszyste, miękkie i rozpływające się w ustach ciasto czekoladowo-fistaszkowe 🙂
PRZEPIS NA SZYBKO:
blendujemy suszone (moczone wcześniej) daktyle z kakao, olejem kokosowym, masłem orzechowym; w drugiej misce mieszamy mąkę kasztanową z mlekiem roślinnym i paczuszką suchych drożdży (stosunek masy mącznej do masy daktylowej 1:1). Potem wszystko razem mieszamy, dodajemy orzeszki ziemne i całość odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut i pieczemy w piekarniku (180 stopni) przez ok. 50 minut. Gotowe!

 

 

Podziel się na portalach społecznościowych
(Jeśli nie działa, wyłącz Adblock dla tej strony)